Soorten emissiemetingen

De adviseurs van TAUW voeren emissiemetingen uit en weten als geen ander hoe gevoelig resultaten kunnen liggen in relatie met uw omgeving en het bevoegd gezag. Onderstaand een opsomming van alle emissiemetingen die onze 30 specialisten dagelijks uitvoeren.

Vergunningsmetingen

We testen of u nog in compliance bent. Dit doen we door discontinue en continue metingen uit te voeren conform de geldende normen. Bij discontinue metingen nemen we monsters en analyseren deze in een laboratorium. Zo testen we bijvoorbeeld of er stof, zware metalen of dioxine aanwezig zijn. Voor continue metingen, zoals NOx, N2O, SO2, CO en koolwaterstoffen, gebruiken we een meetwagen.

Verificatiemetingen

We testen of uw automatisch meetsysteem (AMS) voldoet aan de norm NEN-EN 14181. Wanneer er iets niet klopt aan uw systeem, kunnen we dit direct aangeven. TAUW is specialist in zowel de uitgebreide test (QAL2) als de jaarlijkse controle (AST).    

Garantiemetingen bij nieuwe installaties

TAUW test of uw systeem de afgesproken garanties haalt. Wij meten niet alleen kleine installaties, maar ook hele verbrandingsinstallaties. Zo kunnen we bijvoorbeeld de garanties controleren ten aanzien van afvalstoffen, automatische meetsystemen, emissies, veiligheidseisen, geluid, etc.

Procesmetingen rookgasreiniging

Weet u wat er in uw rookgasreiniging gebeurt met de concentratie van de verschillende parameters? TAUW voert hiervoor procesmetingen uit. Door tussen verschillende processtappen metingen uit te laten voeren, krijgt u inzicht in uw proces en kunt u het verwijderingsrendement van uw rookgasreiniging bepalen.
 

SCIOS metingen (Voldoen aan NOx emissie eis)

Per 1 januari 2017 dienen installaties te voldoen aan de nieuwste NOx-emissie-eis. Wij beschikken over uitgebreide expertise in dit soort metingen, het vakgebied en specifiek over de veranderende wetgeving. Ons kwaliteitsborgingsniveau is hoger dan de gecertificeerde SCIOS-metingen (scope 6). 

In één oogopslag alle meetresultaten inzichtelijk

Niets is vervelender dan resultaten die in meerdere rapportages genoteerd staan. Of uitslagen die u elke keer opnieuw weer moet opzoeken. Daarom heeft TAUW de Air Viewer ontwikkeld. Met behulp van deze viewer is het mogelijk om alle resultaten die gemeten zijn in te zien. Bijvoorbeeld per schoorsteen. Op deze manier komt u er achter wat tijdens verschillende meetsessies is vastgesteld en of u in compliance bent.

Heeft u een vraag?


Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Roger Stoeltie

 +31 62 27 92 35 8

Offerte aanvragen

 

 

Vraag onderstaand uw offerte aan voor een emissiemeting

 Toonaangevende speler in luchtvraagstukken

 Locaties verspreid over heel Nederland

 90+ jaar ervaring 

 1200+ werknemers

 Europees advies- en ingenieursbureau