Uw schip en het CLINSH project

Wilt u weten of de motoren van uw schip aan de gestelde eisen voldoen en dus schoon genoeg zijn voor het CLINSH project? TAUW mag deze luchtmetingen op alle schepen uitvoeren. Het is de eerste keer dat er in Nederland zoveel schepen worden doorgemeten en vergeleken. Als groot advies- en ingenieursbureau hebben wij diverse experts, die u verder kunnen helpen met luchtmetingen op allerlei soorten schepen.

Daarnaast voeren we metingen uit naar emissie van schadelijke gassen en luchtverontreinigende deeltjes volgens de dienstinstructie 16 van het CCR (Centrale Commissie voor de Rijnvaart).

Onze aanpak van luchtmetingen op schepen

Om de metingen goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat uw schip een eind vaart. Onze experts gaan dit stuk met u mee. Daarbij gaan we als volgt te werk:

  • Wij stappen op bij een bepaalde haven en gaan pas na een ochtend of middag weer weg. U als eigenaar van het schip dient aanwezig te zijn tijdens de vaart.
  • We brengen de uitstoot op verschillende momenten in kaart. Zo meten we bij een constante vaart, specifieke manoeuvres als aanmeren en de maximale snelheid.
  • We onderzoeken de aanwezigheid van stoffen als NOx, CO, koolwaterstof en fijn stof.

Na deze halve dag aan meten, stellen we een rapport op. Aan de hand daarvan adviseren we u over de mogelijke vervolgstappen. Het is mogelijk dat u nieuwe motoren moet kopen, maar uw bestaande schip kan ook al voldoen aan de eisen. Vervolgstappen zijn dan niet nodig.Heeft u een vraag?


Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Henk-Jan Heres

 +31 57 06 99 83 6

Offerte aanvragen 

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.