Limited Phase I & II Environmental Due Diligence in Marokko voor Yazaki

Het Japanse Yazaki is een toonaangevende partij in de automotive industry. Het bedrijf levert o.a. kabelbomen voor de auto-industrie. Yazaki Europe, verantwoordelijk voor de activiteiten in Europa en Afrika, gaf Tauw de opdracht om een beperkte Phase I & Phase II environmental due diligence (EDD) uit te voeren bij een aantal nieuw te ontwikkelen productielocaties in Afrika, onder andere in Marokko.

Doel van het onderzoek was om een inschatting te maken van de mogelijke milieu-issues op de nieuw te ontwikkelen locatie. Daarnaast moest ook de nulsituatie qua bodem- en grondwater worden vastgelegd. Dit is een wezenlijk onderdeel van Yazaki’s proactieve health & safetybeleid, maar het is ook van belang om eventuele claims te voorkomen.

Een combinatieteam van Nederlanders en Marokkanen voerde het onderzoek uit. Dit stond garant voor een snel en efficiënt proces waarbij tegelijkertijd rekening werd gehouden met taal- en cultuuraspecten. Leon Dautzenberg, HSE Manager bij Yazaki Europe was dan ook positief: ‘We zijn zeer tevreden en Tauw is dan ook zeker een kandidaat voor verdere opdrachten’.

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.