MKI-berekening lage temperatuur asfalt gemeente Oss

Projectgegevens

Periode: oktober 2020 - februari 2021
Opdrachtgever: gemeente Oss
Betrokken Tauw adviseurs:

  • Nicolette Edelman
  • Sabine de Haes

Opdrachtomschrijving

TAUW heeft voor gemeente Oss een MKI-berekening uitgevoerd voor de impact van toepassing van lage temperatuur asfalt (LTA) ten opzichte van het toepassen van traditionele types asfalt. Gemeente Oss heeft in diverse projecten LTA toegepast en voor vier projecten gevraagd de impact hiervan te bepalen. 
 

Samenwerking tijdens het project

Gemeente Oss kwam bij TAUW terecht na eerdere goede ervaringen met door TAUW uitgevoerde MKI-berekeningen en duurzaamheidsprojecten. Er is eerst afgestemd over de opdracht. Door TAUW is aangegeven dat niet alle productspecifieke asfaltdata beschikbaar was in DuboCalc. De gemeente wilde toch een start maken met de inventarisatie van asfaltimpact en vond het prettig dat er vooraf helder gecommuniceerd is over de datalimitaties. De MKI-berekening werd uitgevoerd en vervolgens werden de resultaten digitaal besproken. Er werden nog wat vragen gesteld; die werden uitgezocht en beantwoord.

Resultaat

Met behulp van de MKI-berekening kon de gemeente de duurzaamheidswinst van Lage Temperatuur Asfalt beter inschatten. Het extra advies wat TAUW leverde naar aanleiding van de vragen die werden gesteld hielp de gemeente in meer inzicht in de milieu-impact. Het project bestendigde het vertrouwen in TAUW door de transparante werkwijze. 

Esther van der Lugt, gemeente Oss: 

"TAUW heeft ons op effectieve wijze geadviseerd om een start te maken met de evaluatie van lage temperatuur asfalt.”

Heeft u interesse in een MKI-berekening? 

Lees meer over onze dienstverlening via onderstaande button

Ga naar MKI-berekening

 

Heeft u een vraag over dit project?

Leg uw vraagstuk voor aan onze adviseurs, wij helpen graag.