Vendor Environmental Due Diligence voor de succesvolle verkoop van de Muon Group

Projectgegevens:

Periode: 2022

Opdrachtgever: Muon Group

Betrokken TAUW adviseurs:

  • Peter van Kernebeek (PM)
  • Jeanine Helmink

Opdrachtomschrijving

TAUW heeft Environmental Due Diligence (EDD) support geleverd ten behoeve van de verkoop van Muon door eigenaar Rivean Capital aan IDEX Corporation.

Citaat uit het persbericht van Rivean Capital: "Er is een overeenkomst gesloten met de op de NYSE genoteerde technologiegroep IDEX Corporation ('IDEX') voor de verkoop van Muon B.V. en diens dochterondernemingen ('Muon Group')." De overname van de Muon Group geeft IDEX aanvullende capaciteiten op het vlak van precisietechnologie. De transactie is gebaseerd op een bedrijfswaardering van € 700 miljoen.”

TAUW is trots op het feit dat het een rol heeft mogen spelen bij de verkoop. TAUW heeft namens de verkoper EDD-assessments uitgevoerd op vijf productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en India. Daarbij ging het om:

  • Een fabrikant van metalen microprecisie-onderdelen (op atomaire schaal) met twee productielocaties (Veco, Nederland en Veco, India)
  • Een verwerkingsfaciliteit waar technisch glas, keramiek en andere speciale materiaalcombinaties worden verwerkt tot complexe, high-precision-componenten voor hightechbedrijven (LouwersHanique, Nederland)
  • Een bedrijf gespecialiseerd in met lasertechnologie bewerkte materialen (Millux, Nederland)
  • Een bedrijf gespecialiseerd in chemisch etsen (Tecan, VK)


Deze assessments werden aangevuld met uitgebreide Q&A-sessies voor de belangrijkste stakeholders in de transactie. 

Resultaat

Dankzij 30 jaar aan ervaring in Environmental/Health & Safety Due Diligence voor de M&A-markt kon TAUW de Muon Group uitgebreide rapporten overhandigen. In nauwe samenwerking met Rivean Capital en andere stakeholders kon TAUW voorts advies uitbrengen over hoe de uitkomsten in de context van verkoop moesten worden geïnterpreteerd.

Rivean Capital, een grote mid-market participatiemaatschappij met kantoren in heel Europa, benaderde TAUW om voor deze transactie de due diligence te verzorgen. Verwijzend naar hun lange werkrelatie en het feit dat beide bedrijven al meerdere keren succesvol hebben samengewerkt, zei Ruben Maase van Rivean dat ze wederom erg tevreden waren over de diensten van TAUW. Deze tevredenheid werd tevens bevestigd door Michiel Barendse, CEO van de Muon Group.

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze adviseurs, wij helpen graag.