Vendor Phase I Environmental Due Diligence voor De Jong Packaging

Projectgegevens:

Periode: 2022

Opdrachtgever: De Jong Packaging Group

Betrokken TAUW adviseurs:

  • Hans Nieuwenhuis
  • Jeanine Helmink

Opdrachtomschrijving

In het kader van de verkoop van De Jong Packaging Group aan Stora Enso, is TAUW gevraagd in naam van de verkopende partij de Environmental Due Diligence te verzorgen. TAUW is hiervoor benaderd door Nielen Schuman, een bekende M&A-adviseur in de Benelux.

Citaat uit het persbericht: De Jong Packaging Group, de grootste onafhankelijke producent van golfkarton in de Benelux, is verheugd te kunnen aankondigen dat Stora Enso het bedrijf heeft overgenomen. Samen zullen De Jong Packaging Group en Stora Enso de omzetgroei versnellen en hun marktaandeel uitbouwen in de hernieuwbare verpakkingssector in Europa."

TAUW is trots op het feit dat het een rol heeft mogen spelen bij de overname, die een waarde vertegenwoordigt van ca. 1 miljard euro. Als Vendor Environmental Due Diligence-provider, optredend in naam van de verkopende partij, heeft TAUW volledige Phase I EDD op 6 productielocaties en desktopreviews van 5 andere locaties verricht.

Daarbij ging het om bedrijfslocaties in onder andere Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Na de due dilligence was TAUW nauw betrokken bij Q&A-sessies voor partijen die optraden in naam van de koper. Er werd gekozen voor maatwerk (volledige Phase I EDD en desktopreviews) op basis van de verschillende milieuprofielen van de locaties, welke een gedifferentieerde aanpak vereisten.

Resultaat

Dankzij de goed opgezette, aangepaste mix van volledige EDD-assessments en desktopreviews kon op kosten efficiënte wijze voldoende aandacht worden gegeven aan de bedrijfslocaties welke deel uitmaakten van de portfolio.

Zowel De Jong Packaging als Nielen Schuman heeft aangegeven zeer tevreden te zijn over de dienstverlening van TAUW.

Dankzij de ondersteuning van TAUW bij zowel bovengenoemde verkoop als de acquisitie van Essentra Packaging door Mayr-Melnhof en onze Vendor EDD en ESG DD voor verpakkingsproducent Parenco zijn we inmiddels uitgegroeid tot de perfecte partner voor EDD in de pulp-, papier- en verpakkingsindustrie.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

 

Heeft u een vraag over dit project?

Leg uw vraagstuk voor aan onze adviseurs, wij helpen graag.