Structurele aandacht voor digitale innovatie en ontwikkeling is voor veel organisaties een grote uitdaging. Digitalisering vereist specifieke kennis en vaardigheden. Het is echt een andere manier van werken en vraagt om een snelle, gestructureerde en op samenwerking gerichte aanpak. Wij kunnen daarbij helpen. Van het eerste idee tot de implementatie ervan. We hebben de TAUW Open Innovation Hub opgericht vanuit de overtuiging dat de meest waardevolle digitale innovaties voortkomen uit een flexibel en open innovatieproces. De basisingrediënten voor een succesvol proces zijn continue samenwerking, inspiratie en innovatie.
  

Krachten bundelen 

We werken met methodes zoals Design Sprints en Lean Startup. Het helpt om gericht te experimenteren, te valideren en snel te ontwikkelen. Dit zorgt voor focus en draagt bij aan kwaliteit en toepasbaarheid van de oplossingen. Daarnaast biedt ons open innovatieproces veel ruimte voor gezamenlijk eigenaarschap én gedeeld profijt van de innovatieve oplossingen. In de TOIH bundelen we onze krachten en gebruiken we elkaars netwerk. Als in een snelkookpan werken we  efficiënte oplossingen en ideeën uit tot concrete plannen.  

Verbinden, innoveren en experimenteren 

De TOIH is dé omgeving om te verbinden, innoveren en experimenteren: 

  • Verbinden van organisaties en individuen in een inspirerende en uitdagende omgeving, gericht op samenwerking en co-creatie; 
  • Innoveren in resultaatgerichte en korte stappen - van innovatief idee naar schaalbare en implementeerbare oplossingen; 
  • Experimenteren in een laagdrempelige en uitnodigende omgeving met digitale bouwstenen zoals applicaties, datasets en technologieën. 

Innovatiethema’s 

Wij zetten de digitale mogelijkheden van vandaag en morgen in om bij te dragen aan een vitale leefomgeving, met name op het gebied van bodem-, water- en ecosystemen. In onze TOIH krijgen we met onze partners meer grip op het toenemend potentieel van digitale technologieën en trends. Het zorgt voor bewustere keuzes en voor oplossingen die de grootste bijdrage leveren aan onze gezamenlijke duurzame en digitale ambities.  

Digitale frontlinie 

Wij leiden de volgende generatie veldmedewerkers op om optimaal gebruik te kunnen maken van digitale hulpmiddelen. Onze digitale frontlinie gebruiken we om de nieuwste methodes en technieken uit te proberen. Soms testen we het bij onszelf, soms bij de klant en soms doen we het samen. Zo automatiseren we onze onderzoek- en inspectiewerkzaamheden, adopteren we innovatieve digitale meet- en monitoringstechnieken en rusten we onze veldmedewerkers uit met slimmere soft- en hardware zoals het ExoSkelet. Onze werkzaamheden en systemen worden steeds beter verbonden met die van onze klanten. Zo hebben wij uitstekende grip op onze gezamenlijke digitale transformatie.  

Digitale (milieu)dataketen 

Wij uniformeren data-uitwisseling en organiseren systeemintegratie met een grote diversiteit aan ketenpartners. Onze focus ligt daarbij op organisaties die actief zijn in bodem-, water- en ecosystemen. Wij dragen adaptief bij aan een toekomstbestendige data bevoorradingsketen door: 

  • Eenvoudige dashboards met eigen interpretatiemogelijkheden te ontwikkelen; 
  • Open source data uitwisselingsformaten te adopteren; 
  • Digitale systemen en datastromen naadloos op elkaar aan te laten sluiten;
  • Aan een Digital Twin van onze ondergrond te werken; 
  • Artificial Intelligence te gebruiken om automatisch waardevolle kennis uit Big Data te creëren.  

 

Heeft u een vraag? 

Neem contact op met één van onze adviseurs.

 

Patrick Morren

  +31 61 06 38 68 5

 Stuur mij een e-mail

Projectreferenties

Gebruik onze TAUW Open Innovation Hub!  

Heb je een digitaal idee of wil je een concept ontwikkelen? Gebruik onze TOIH. Neem gerust contact met ons op, want wij helpen je graag met een professionele en gestructureerde verdere doorontwikkeling.  

  Patrick Morren

  Innovation Architect 

  Stuur mij een mail

 

  Hester Bijen

  Solution Architect 

  Stuur mij een mail

 

  Jasper Schmeits

  Innovation Architect

  Stuur mij een mail

 

Bekijk ook: Dataproducten en -diensten  

Waarde uit de data halen, dat is waar het om draait. Om beter, sneller en goedkoper te kunnen werken of om complexe vraagstukken te kunnen oplossen. Maar hoe doe je dat? En wat vinden de mensen in de organisatie van die nieuwe oplossing? TAUW helpt in het hele traject, heeft aandacht voor zowel de gebruikers- als de techniekkanten biedt data-oplossingen voor een vitale leefomgeving.

Lees verder

 

Heeft u een vraag voor de TAUW Open Innovation Hub

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.