Technische visualisaties in de praktijk

 

Technologische ontwikkelingen als virtual en augmented reality laten alle betrokkenen participeren binnen onze adviezen en ontwerpen. De afgelopen jaren heeft Tauw meerdere ontwerpen in Virtual- en Augemented reality gevisualiseerd.

Onze toepassingen in ontwerp- en adviesprojecten:

Visualisatie

De mogelijke visualisaties zijn binnen projecten welbekend. En het enige dat hiervoor nodig is, is een schets van het ontwerp; een 360(graden) view of een eenvoudig 3D-model. Visualisaties zijn een belangrijk middel om alle betrokkenen bij een project een goede indruk te geven van het eindresultaat, nog voordat de schop de grond in gaat

Beleving

Het belevingsspoor leent zich bij uitstek voor (burger)participatie. Met virtual en augmented reality kunnen verschillende ontwerpen namelijk niet alleen gezien, maar ook beleefd worden. Dit maakt vroegtijdige betrokkenheid bij het uitwerken van eventuele alternatieve scenario’s mogelijk. Ook helpt de technologie bij de besluitvorming en het op een laagdrempelige manier creëren van draagvlak bij stakeholders.
Lees verder

Ontwerp

Samen met stakeholders ontwerpen; virtual en augmented reality maken het mogelijk door benodigde informatie in de modellen te integreren en visueel weer te geven. Iedereen ziet dezelfde informatie, waardoor het gesprek over techniek eenvoudiger wordt en verwarring door interpretatieverschillen direct uitgesproken wordt. Ook aanpassingen (en de gevolgen ervan) zijn ‘real time’ te bekijken. Geen lange vergaderingen met stakeholders, maar slechts een aantal keer samenkomen om het definitieve ontwerp te bepalen.
Lees verder

Uitvoering

Veiligheid en efficiëntie op de werkvloer zijn topprioriteiten. Met augmented reality geven wij onze buiten medewerkers alle benodigde informatie over de locatie waar zij zich bevinden. Zo ziet de medewerker direct de aanwezige kabels, leidingen en potentieel gevaarlijke objecten, zoals verontreiniging en asbest. Augmented reality helpt ons om de werkzaamheden buiten foutloos, zeer nauwkeurig en op een leuke manier uit te voeren.
Lees verder

 

Onze AR / VR toepassingen ervaren?

Plan een afspraak in & ontdek de mogelijkheden in onze Playground

Nicole van Stigt
T: +31 65 20 53 48 1
E:nicole.vanstigt@tauw.com
LinkedIn