Technologische ontwikkelingen zoals virtual en augmented reality laten alle betrokkenen participeren binnen onze adviezen en ontwerpen. Om een onderscheid te maken tussen de verschillende toepassingen hebben wij deze opgedeeld in verschillende sporen, deze staan hieronder beschreven.

 • Visualisatiespoor
  De mogelijke visualisaties zijn binnen projecten welbekend. En het enige dat hiervoor nodig is, is een schets van het ontwerp; een 360(graden) view of een eenvoudig 3D-model. Visualisaties zijn een belangrijk middel om alle betrokkenen bij een project een goede indruk te geven van het eindresultaat, nog voordat de schop de grond in gaat.

 • Belevingsspoor
  Het belevingsspoor leent zich bij uitstek voor (burger)participatie. Met virtual en augmented reality kunnen verschillende ontwerpen namelijk niet alleen gezien, maar ook beleefd worden. Dit maakt vroegtijdige betrokkenheid bij het uitwerken van eventuele alternatieve scenario’s mogelijk. Ook helpt de technologie bij de besluitvorming en het op een laagdrempelige manier creëren van draagvlak bij stakeholders.
  Lees verder

 • Ontwerpspoor
  Samen met stakeholders ontwerpen; virtual en augmented reality maken het mogelijk door benodigde informatie in de modellen te integreren en visueel weer te geven. Iedereen ziet dezelfde informatie, waardoor het gesprek over techniek eenvoudiger wordt en verwarring door interpretatieverschillen direct uitgesproken wordt. Ook aanpassingen (en de gevolgen ervan) zijn ‘real time’ te bekijken. Geen lange vergaderingen met stakeholders, maar slechts een aantal keer samenkomen om het definitieve ontwerp te bepalen.
  Lees verder

 • Uitvoeringsspoor
  Veiligheid en efficiëntie op de werkvloer zijn topprioriteiten. Met augmented reality geven wij onze buiten medewerkers alle benodigde informatie over de locatie waar zij zich bevinden. Zo ziet de medewerker direct de aanwezige kabels, leidingen en potentieel gevaarlijke objecten, zoals verontreiniging en asbest. Augmented reality helpt ons om de werkzaamheden buiten foutloos, zeer nauwkeurig en op een leuke manier uit te voeren.
  Lees meer

Hasta la vista, baby!

In 1991 werden we verrast door technieken die ineens mogelijk bleken. Nu vinden we zaken normaal waarvan we in 1991 nog niet konden bevroeden dat ze ooit zouden gebeuren. Hoe zal het over nog eens 27 jaar zijn?

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.

Patrick Morren
T: +31 61 06 38 68 5
E:patrick.morren@tauw.com
LinkedIn