Op onder andere industriële sites vinden continu ontwikkelingen plaats waarbij werknemers of aannemers in contact komen met de bodem. Of het nu gaat om grootschalige nieuwbouw of klein onderhoud aan het riool: een zo actueel mogelijk beeld van de situatie onder het maaiveld is altijd belangrijk. Daarom ontwikkelde Tauw de TEGSIS Soil Viewer. De Soil Viewer applicatie geeft u informatie op maat en snel inzicht in de (water)bodem- of grondwaterkwaliteit op uw site.

Inzicht in bodem en werkzaamheden

Het platform TEGSIS staat voor Tauw Enterprise Geographic Site Information System. Met de TEGSIS Soil Viewer heeft u direct inzicht in de globale bodemkwaliteit. U ziet in enkele klikken welke plekken aandacht behoeven en welke bodemonderzoeken en data daarbij horen. De uitgevoerde en geplande bodemwerkzaamheden zijn eenvoudig en gericht online te volgen. Daarnaast ontzorgen wij u met gestructureerd databeheer in het beheer en onderhoud van uw site(s). Wij verzamelen en importeren de benodigde data en adviseren u waar nodig.

Met de Soil Viewer kunt u:

  • bemonsteringspunten snel zoeken, selecteren en analyseren;
  • thematische kaarten maken;
  • grafieken van peilbuizen presenteren;
  • dwarsprofielen van boringen inzien;
  • geselecteerde data downloaden.

 

Een eenvoudige interface voor gebruikers

De interface van de bodemviewer is eenvoudig in gebruik en in verschillende talen beschikbaar. U kunt het systeem zowel op lokaal als corporate niveau gebruiken om inzicht te krijgen in de situatie van de bodem.

Vanuit het startscherm wordt met een eenvoudige selectie een (via BoToVa getoetste) overzichtskaart gecreëerd om de data verder in detail te bekijken. Dat kan data van een enkel bemonsteringspunt zijn of van een selectie aan meetpunten. Zo verkent u zelf de informatie voor de locatie die uw aandacht vraagt. Daarnaast biedt de Soil Viewer de mogelijkheid om grafieken, rapportages en kaartmateriaal te genereren die u kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

Overzichtstabel

Bodeminformatie op een locatie is vaak samengesteld uit data die voorheen was opgeslagen in archiefkasten of andere digitale programma’s. Daarom hebben we binnen de Soil Viewer een overzichtstabel opgenomen met informatie over de rapportages waaruit de data is opgebouwd. Indien de rapportages digitaal beschikbaar zijn, zijn ze ook in pdf-formaat te bekijken via de browser.

Gespecialiseerde databeheerders bij Tauw

Tauw heeft een gespecialiseerd team van databeheerders klaarstaan. Zij verwerken gegevens in de Soil Viewer en vertalen deze data in aanvullende GIS-kaarten en andere applicaties die u nog beter inzicht geven in de beschikbare data. Wij hebben jarenlange ervaring met het verwerken van data van allerlei formaten.

Wilt u de Soil Viewer alvast een keer proberen? Vraag dan een gratis testaccount aan via één van de twee onderstaand e-mailadressen.

coen.schilderman@tauw.com

soilviewer@tauw.com

Heeft u interesse? Vraag een gratis testaccount aan

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.