Avontuurlijke vleermuizentocht in Bunnik

Na een jaar zonder onze vleermuizentocht organiseert TAUW op donderdagavond 21 oktober 2021 wel weer een avontuurlijke wandeling waarbij we op zoek gaan naar vleermuizen! De wandeling gaat door het mooie natuurgebied Rhijnauwen bij Bunnik verschillende vleermuissoorten zoals gewone dwergvleermuis, rosse vleermuis en watervleermuis leven.

10 september 2021

Eén van onze ecologen vertelt tijdens de wandeling over het leven van vleermuizen, de verschillende soorten vleermuizen en het uitvoeren van vleermuisonderzoek terwijl u samen zoekt naar de verschillende vleermuizen die in het natuurgebied leven. We nemen batdetectors mee, zodat u ze zelf goed kunt horen en misschien zelfs nog kunt zien.

We verzamelen om 17.30 uur bij Stayokay Utrecht-Bunnik, Rhijnauwenselaan 14B in Bunnik met een korte presentatie en kleine maaltijd, waarna we snel op pad gaan. De wandeling duurt tot ongeveer 19.30 uur waarna er nog gelegenheid is om wat samen te drinken.


Corona-maatregelen

Het programma is zo opgezet dat we voldoen aan de corona-maatregelen van het RIVM: we gaan uiteen in kleine groepen van maximaal 10 personen en we zorgen voor voldoende afstand.

De vleermuizen die in Nederland voorkomen vormen geen gevaar voor de verspreiding van Covid-19. Tijdens de wandeling komen we niet in fysiek contact met de vleermuizen.

Veranderende corona-maatregelen van de overheid kunnen invloed hebben op onze vleermuizentocht. We houden u na aanmelding op de hoogte van eventuele wijzigingen in het programma. 

Actueel

26 oktober 2022 | Nieuws

TAUW draagt bij aan groene bedrijventerreinen dankzij miljoenenimpuls

Bedrijventerreinen in Nederland worden dankzij een impuls uit het Nationaal Groeifonds de komende jaren omgetoverd tot groene, klimaatbestendige en energie-efficiënte plekken, waar werknemers prettig kunnen…

23 juni 2022 | Nieuws

Bouwsector slaat handen ineen voor meer biodiversiteit met Stichting Bouwerzzz

De bouwsector wil haar verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan het bewaren en verbeteren van de biodiversiteit rondom bouwprojecten. Om dit te stimuleren en te faciliteren, is Stichting…

16 maart 2022

Arnhem bekroond tot bijvriendelijkste gemeente 2022

Lees verder...
9 december 2021

Vogeleilanden Lepelaarsplassen klaar voor nieuw leven

Lees verder...
10 november 2021

Zuidplas bekroond tot bijvriendelijkste gemeente 2021

Lees verder...

Gaat u met ons mee op pad?

Aanmelden kan via onderstaand formulier. We zien u graag bij de vleermuizentocht!