Monitoringsplan op maat

Iedere gebiedsbeheerder heeft specifieke ambities op het gebied van biodiversiteit. Ambities die samenwerking, investeringen en draagvlak nodig hebben om te slagen. Daarom zoeken organisaties naar manieren om hun biodiversiteitsambities te onderbouwen met sprekende cijfers en resultaten. TAUW maakt dat mogelijk, met een monitoringsplan op maat. Hiermee meten juist die soorten die relevant zijn voor het realiseren van uw ambities.

Relevante metingen

Door onze ecologische kennis weten we welke (combinatie van) metingen een samenhangend beeld geven van de biodiversiteit in uw gebied. Dit is altijd maatwerk. We verzamelen data die duidelijk maken wat nodig is om uw doelen te behalen of op te stellen. Soms door middel van specialistische geprotocolleerde metingen, soms met eenvoudiger metingen die bijvoorbeeld bewoners kunnen uitvoeren. We stemmen monitoring altijd af op uw situatie en doen dat met kosten efficiënte middelen.   

Monitoring stadswateren 

Als waterbeheerder van stadswater stelt u doelen voor een sterke ecologische waterkwaliteit en biodiversiteit. Doelen die u met visievorming, maatregelen, beheer, onderhoud en samenwerkingen realiseert. TAUW maakt de effecten van al uw inspanningen inzichtelijk, bijvoorbeeld met de Ecoscan. Met de Ecoscan bepalen we nauwkeurig de kwaliteit van uw stadswateren, in hoeverre de doelen worden behaald en met welke maatregelen voor inrichting, beheer en onderhoud u de resultaten kunt verbeteren.

Onderbouwing en bewustwording

Minstens zo belangrijk als de meting zelf, is bepalen wat u met de resultaten wilt doen. Naast inzicht in beleidsresultaten kan de informatie ook gebruikt worden om uw doelgroep te informeren of activeren. Onze specialisten verwerken de verzamelde data in aansprekende beelden en overzichtelijke kaarten. Zo ontstaat een begrijpelijk beeld, waarmee het nut en de noodzaak van beheer- en inrichtingsmaatregelen duidelijk wordt.

Monitoring van biodiversiteit

  • Zorgt voor heldere onderbouwing van uw ambities op het bied van biodiversiteit
  • Maakt noodzaak van maatregelen inzichtelijk voor uw doelgroep
  • Helpt uw beleid continu aan te scherpen
  • Helpt u kostenefficiënt te handelen

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Tim Vaessen

 +31 61 13 89 48 3

Stuur mij een mail

 

 

Bekijk onze projectreferenties over Biodiversiteit in monitoring

Kunnen wij u helpen met de monitoring van uw biodiversiteit?

Leg uw vraagstuk voor aan onze adviseurs, wij helpen u graag.