Tegemoetkoming voor kosten legaliseren PAS-melding

Organisaties die gegevens hebben doorgegeven om hun PAS-melding te legaliseren, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten die ze daarbij maakten. De Rijksoverheid vergoedt tot 1600 euro per project. De tegemoetkoming kan tot 30 november 2022 worden aangevraagd.

20 december 2021

Legalisering

Na de afschaffing van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) verviel de geldigheid van PAS-meldingen. Bestaande meldingen konden worden gelegaliseerd, waarbij de melding - waar mogelijk - werd omgezet in vergunningen waarmee voorgenomen projecten ook onder de nieuwe wetgeving door konden gaan. Dit legaliseringsproces vergde echter extra expertise en informatie van organisaties, en daarmee ook bijkomende kosten.

Tegemoetkoming

De Rijksoverheid komt deze organisaties nu tegemoet. In een recente brief kondigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een vergoeding van de kosten aan die bedrijven hebben gemaakt voor doorgeven van gegevens voor de legalisering van PAS-meldingen. Het gaat om een vergoeding van maximaal 1600 euro per project, mits uw organisatie niet de maximale overheidssteun ontving (zie de-minimisverklaring op deze webpagina).

Vergoeding aanvragen?    

Heeft uw organisatie kosten voor de legalisering van PAS-meldingen gemaakt? Dan kan de nieuwe regeling aantrekkelijk zijn. U kunt tot 30 november 2022 een aanvraag indienen bij de RVO en hoort binnen 8 weken of uw aanvraag wordt gehonoreerd. Het resultaat van de controle van de PAS-melding is niet van invloed op uw aanvraag. Voor het indienen van uw aanvraag en meer informatie over voorwaarden kunt u terecht op de website van de RVO.

Gerelateerd nieuws

30 augustus 2023 | Nieuws

Online masterclass 3 en 10 oktober 'Aan de slag met AERIUS Calculator'

Neem op 3 en 10 oktober 2023 deel aan onze online masterclass 'Aan de slag met AERIUS Calculator'. In 2 keer 2 uur komen alle facetten aan de orde die nodig zijn om van kop tot staart een stikstofdepositie-onderzoek…

31 januari 2023 | Nieuws

TAUW organiseert online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’

TAUW organiseert op 9 en 16 mei de 2-daagse online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator' waarin u een update krijgt over de actuele wetgeving en jurisprudentie rondom stikstofdepositie en handige…

2 november 2022

Standaard depositieberekening TAUW bespaart tijd en geld bij…

Lees verder...
20 januari 2022

Nieuwe versie van AERIUS online; wat zijn de wijzigingen?

Lees verder...
20 december 2021

Tegemoetkoming voor kosten legaliseren PAS-melding

Lees verder...

Hoe kunnen wij u helpen?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.