Inzicht in de hoeveelheid stikstofdepositie

Het rekenprogramma AERIUS® Calculator is een product van het RIVM, waarbij TAUW vanaf de start (2012) betrokken is geweest. AERIUS is het wettelijk voorgeschreven rekeninstrument voor het bepalen van de stikstofdepositiebijdrage van projecten en activiteiten op stikstofgevoelige natuur.

AERIUS® Calculator is het meest actuele wettelijk voorgeschreven online rekeninstrument voor het bepalen van de stikstofdepositiebijdrage van projecten en activiteiten. Als uit de berekening blijkt dat de depositie door projecten en activiteiten niet leidt tot een verslechtering van het betreffende (Natura 2000) gebied, kan de besluitvorming door de vergunningverlener plaatsvinden.

TAUW als partner voor complexe berekeningen 

Berekeningen voor bijvoorbeeld grote inrichtingen, bedrijventerreinen of infrastructurele projecten zijn uitvoerige onderzoeken. De adviseurs van TAUW beschikken over diepgaande kennis van AERIUS en zijn in staat om deze complexe stikstofdepositieberekeningen voor u uit te voeren.

Vraag een stikstofdepositie-berekening aan

Neem contact op met ons stikstof informatiepunt. Onze experts helpen u graag!

Stikstof informatiepunt 

Contact

Nieuws en actualiteiten

30 augustus 2023 | Nieuws

Online masterclass 3 en 10 oktober 'Aan de slag met AERIUS Calculator'

Neem op 3 en 10 oktober 2023 deel aan onze online masterclass 'Aan de slag met AERIUS Calculator'. In 2 keer 2 uur komen alle facetten aan de orde die nodig zijn om van kop tot staart een stikstofdepositie-onderzoek…

31 januari 2023 | Nieuws

TAUW organiseert online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator’

TAUW organiseert op 9 en 16 mei de 2-daagse online masterclass ‘Aan de slag met AERIUS Calculator' waarin u een update krijgt over de actuele wetgeving en jurisprudentie rondom stikstofdepositie en handige…

2 november 2022

Standaard depositieberekening TAUW bespaart tijd en geld bij…

Lees verder...
20 januari 2022

Nieuwe versie van AERIUS online; wat zijn de wijzigingen?

Lees verder...
20 december 2021

Tegemoetkoming voor kosten legaliseren PAS-melding

Lees verder...

Stikstofdepositie-berekening aanvragen

Vul onderstaand formulier in en onze expert nemen zo snel mogelijk contact met u op.