In de ontwerpfase vertalen we visies en beleid naar praktische, uitvoerbare plannen. We nemen de resultaten uit onderzoeken en monitoring mee om tot de gewenste nieuwe situatie te komen. Waterkwaliteit is (nagenoeg) nooit een enkelvoudig doel van projecten; we bezien waterkwaliteit veelal in samenhang met natuur, klimaat en economische dragers in het landelijk gebied.
In de ontwerpfasen stellen we een VO (voorontwerp) op, die vervolgens worden uitgewerkt tot technische tekeningen. Eventuele onzekerheden over afmetingen en profielen van watergangen werken we verder uit en samen met de opdrachtgever (en veelal ook andere partners) komen we tot een optimale inrichting. Als dit goed op papier staat (zowel bovenaanzicht als dwarsdoorsnedes) maken wij er werkomschrijvingen of bestekken bij, zodat de aannemer ermee aan de slag of voor de aanbesteding.
In het ontwerp werken we steeds vaker met visualisaties om ook voor de (lokale) omgeving het wens- en/of toekomstbeeld zo duidelijk mogelijk te schetsen. Denk hierbij aan ontwerp ten behoeve van:
Afhankelijk van het doel binnen het project, kiezen we voor verschillende soorten visualisaties. In een vroege planfase zijn de ervaringen met een handschets. Dit onwerp is minder maatvast, maar geeft een mooie sfeerimpressie. Zijn de plannen concreter uitgewerkt? Dan behoort een foto-inpassing of zelfs een visualisatie waarbij je (met behulp van VR en AR) door het nieuwe ontwerp kunt ‘lopen’ tot de mogelijkheden.
Bekijk via onderstaand button het (voorbeeld)ontwerp voor de herinrichting watergangen in Driebergen.
Neem contact op met één van onze adviseurs.
Susan Sollie
Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.