Uitvoeringsvoorbereiding

In de ontwerpfasen stellen we een VO (voorontwerp) op, die vervolgens worden uitgewerkt tot technische tekeningen. Eventuele onzekerheden over afmetingen en profielen van watergangen werken we verder uit en samen met de opdrachtgever (en veelal ook andere partners) komen we tot een optimale inrichting. Als dit goed op papier staat (zowel bovenaanzicht als dwarsdoorsnedes) maken wij er werkomschrijvingen of bestekken bij, zodat de aannemer ermee aan de slag of voor de aanbesteding.

 

(Innovatieve) visualisaties

In het ontwerp werken we steeds vaker met visualisaties om ook voor de (lokale) omgeving het wens- en/of toekomstbeeld zo duidelijk mogelijk te schetsen. Denk hierbij aan ontwerp ten behoeve van:

  • het visualiseren van maatregelen ten aanzien van biodiversiteit, die onderdeel uitmaken van bij onderhoudsmaatregelen aan watergangen
  • het visualiseren van waterbouwkundige kunstwerken
  • of om een beeld te krijgen hoe een getijdepark er uit ziet

Afhankelijk van het doel binnen het project, kiezen we voor verschillende soorten visualisaties. In een vroege planfase zijn de ervaringen met een handschets. Dit onwerp is minder maatvast, maar geeft een mooie sfeerimpressie. Zijn de plannen concreter uitgewerkt? Dan behoort een foto-inpassing of zelfs een visualisatie waarbij je (met behulp van VR en AR) door het nieuwe ontwerp kunt ‘lopen’ tot de mogelijkheden. 

 

Voorbeeld uit de ontwerpfase

Bekijk via onderstaand button het (voorbeeld)ontwerp voor de herinrichting watergangen in Driebergen. 

Bekijk voorbeeld

Heeft u een vraag?

Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Susan Sollie 

  +31 62 95 14 51 2

  Stuur mij een mail

 

Projectreferenties Waterkwaliteit

Heeft u een vraag over de ontwerpfase in waterkwaliteitsprojecten?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren graag.