De juiste aanpak voor een succesvolle integratie van ESG-factoren

Er zijn verschillende manieren om ESG-factoren (environmental, social and governance) en/of duurzaamheid te integreren in beleggingsprocessen. De strategieën variëren van traditionele ESG-benaderingen tot impact investing en filantropie, met veel opties daartussenin. De juiste aanpak voor u als belegger is de aanpak die past bij uw beleggingsstrategie, uw organisatie en de kenmerken van uw beleggingsportefeuille. Daarnaast dient u rekening te houden met rapportagevereisten en de eisen van kredietverstrekkers en andere stakeholders.

 

ESG en verantwoord beleggen in elke fase

TAUW levert maatwerkdiensten op het gebied van ESG en verantwoord beleggen voor elke fase van het beleggingstraject, waaronder de aankoop-, holding- en exitfase. Ons team biedt beleids- en strategieformulering, systeemontwerp en -implementatie, due diligence-beoordelingen, portfoliomonitoring en -beheer en rapportagediensten.
Wij geloven dat het integreren van duurzaamheidsaspecten in de beleggingscyclus u kan helpen bij het beheren van risico's en het creëren van waarde. Onze diensten kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften, zodat u de flexibiliteit hebt om de diensten te kiezen die het beste bij uw beleggingsstrategie passen.

 

 

 

Acquisitiefase

 

Onze diensten in de acquisitiefase:

  • Onze ESG due diligence-diensten zijn afgestemd op uw acquisitieprofiel en ESG-beleid.
  • Wij voeren pre-assessments uit voor alle soorten assets en bedrijven om te bepalen of ze geschikt en in compliance met de EU Taxonomy.
  • Wij verzamelen, valideren en rapporteren SFDR- en PAI-KPI-gegevens voor fondsen.

 

Holdingfase

 

Onze diensten in de holdingfase:

  • Wij voeren jaarlijks ESG-beoordelingen uit om de ESG-prestaties te meten.
  • Wij implementeren SFDR-vereisten, inclusief het jaarlijks verzamelen, valideren en rapporteren van PAI-gegevens op asset- en fondsniveau.
  • Wij bieden u strategische ESG-workshops en ondersteunen bij het ontwikkelen een CSRD-managementsysteem (Corporate Sustainability Reporting Directive), inclusief de bijbehorende dubbele materialiteitsbeoordeling.
  • Wij voeren EU Taxonomy alignment checks uit, waaronder het Do No Significant Harm (DNSH) Principle en de Minimum Safeguards, voor alle soorten assets en economische activiteiten.
  • Wij ontwikkelen ESG-beleid en integreren dit in uw beleggingsstrategieën.
  • Daarnaast voeren we klimaatrisico- en kwetsbaarheidsbeoordelingen uit volgens de EU Taxonomy.

 

Exitfase

 

 Onze diensten in de exitfase:

  • We voeren vendor ESG due diligence uit, met oog voor ESG-potentieel, en we beoordelen SFDR-vereisten en EU Taxonomy alignment voor alle soorten assets, bedrijven en economische activiteiten.

 

ESG en Responsible Investment-diensten voor risicobeheer en waardecreatie

Ons ervaren TAUW-team levert u op maat gemaakt, praktisch en bruikbaar ESG- en Responsible Investment-advies. Het team helpt u graag bij het beheren van risico's en het van waarde gedurende de hele beleggingscyclus.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen uw doelen op het gebied van ESG en verantwoord beleggen te bereiken.

 

Ontdek meer over onze gerelateerde diensten

Bekijk onze projectreferenties

Heeft u vragen op het gebied van ESG and Responsible Services

Neem contact op met een van onze experts. Zij staan klaar om u te helpen.