De grote uitdaging voor gemeentes!

Gemeenten hebben de opdracht gekregen om in 2021 in samenwerking met stakeholders (zoals bewoners, bedrijven, netbeheerders, etc) een Transitievisie Warmte klaar te hebben.

In deze transitievisie moet worden omschreven wanneer welke wijk van het gas af gaat en met welke duurzame bronnen deze worden verwarmd.

Heeft u deze visie nog niet ontwikkeld? De specialisten van Tauw kunnen u hierin ondersteunen. Als eerste stap naar een transitievisie, organiseren wij Samen van Start-sessies.  Tijdens de sessies werken we volgens de principes van de Leidraad en maken we gebruik van de startanalyse, aangevuld met lokale data. 

Het afronden van de RES neemt veel tijd in beslag! Wij kunnen u op interactieve wijze ondersteunen bij het opstellen van de Transitievisie Warmte. Wanneer u de transitievisie gereed heeft, is de volgende stap het opstellen van een wijkuitvoeringsplan per wijk of dorp in de omgeving.

In deze tijd van corona voeren wij digitale Samen van Start-sesses uit, zodat uw gemeente in 2021 een Transitievisie Warmte klaar heeft liggen.

 

 

 

Infographic - Aardgasvrije gebouwde omgeving

Wat is voor zowel regionaal (RES regio's) als lokaal niveau (gemeentes & wijken) de route naar een aardgasvrije gebouwde omgeving?

Lees het in onze infographic

 

Contracteren & aanbesteden binnen de Energietransitie

Door een diversiteit aan belangen en partijen is het organiseren van de energietransitie voor Gemeenten een complexe opgave.

Voor de warmtetransitie is er een specifieke vraag weggelegd voor contracteren en aanbesteding. Hoe leg je de productie, transport en levering van warmte contractueel vast? En welke partijen heb je hierbij nodig? 

Wilt u hierin worden begeleid? Tauw kan u ondersteunen bij het organiseren en uitvoeren van contractuele processen.

 

 

 

Waar kunnen wij u bij helpen?

Projectreferenties Energietransitie

Aan de slag met de energietransitie?

Leg uw vraagstuk voor aan onze experts, wij adviseren u graag.