Menu

Compliance

Voldoen aan wet- en regelgeving geeft uw bedrijf een license to operate. In compliance blijven is daarom van groot belang en tegelijkertijd een uitdaging. Want overheden verscherpen hun handhaving, wetgeving verandert voortdurend, consumenten worden veeleisender en in de productieketen wordt in toenemende mate op compliance gecontroleerd.

Tijdig anticiperen op veranderingen in wet- en regelgeving geeft u tijd en ruimte om de juiste beslissingen te nemen en onnodige kosten te voorkomen. Dan moet u kunnen bouwen op een adviseur met kennis van zaken én toewijding. U heeft bij ons dan ook één vaste adviseur als aanspreekpunt. Omdat wij alle expertise in huis hebben, beloven wij u volledig te ontzorgen. Of het nu gaat om het aanvragen van een vergunning, het uitvoeren van specialistische onderzoeken of het totale compliance management.

Voor elke opdrachtgever maken we een bedrijfsspecifiek register op maat, met alle relevante wet- en regelgeving rond milieu, veiligheid en arbo, gerelateerd aan de milieuvergunning, RI&E en de bedrijfssituatie. Dankzij een online databank is dat register continu up-to-date en altijd beschikbaar voor de auditor (ISO 14001 en OHSAS 18001).

Compliance check
Op basis van de resultaten van de compliance check adviseren wij u over eventuele maatregelen die u moet nemen om in compliance te blijven. Hiervoor maken we gebruik van gecertificeerde methoden zoals ISO, OHSAS en VCA. Daarnaast komen onze Compliance adviseurs minimaal één keer per jaar langs voor een persoonlijk gesprek over uw specifieke situatie. Ook nemen we altijd direct contact met u op als er grote wijzigingen of ontwikkelingen op stapel staan, omdat we vroegtijdig op de hoogte zijn van wijzigende wet- en regelgeving.

Daarnaast meten en monitoren wij desgewenst alle milieu- en veiligheidsaspecten van uw bedrijf en geven we technische adviezen over het voorkomen en oplossen van non-compliance situaties. Tauw levert, ook op interim-basis, maatwerk en creatieve oplossingen.

In onze infographic over compliance management ziet u in een oogopslag wat de meerwaarde van compliance management voor u is. Download de infographic (pdf) hier.Tauw Takes Care!